בניגוד לבעלי מקצוע אחרים, עורכי דין מוגבלים בדרכי השיווק שלהם. לשכת עורכי הדין בישראל פרסמה כללי אתיקה לשיווק דיגיטלי עבור עורכי דין, כך לדוגמה אין לפרסם תוכן המערב בין תכנים מקצועיים ללא מקצועיים, העלול לגרום להטעיית הציבור, לשידול אסור, לפגיעה בכבוד מקצוע עריכת הדין או כל תוכן אחר העלול להפר את כללי האתיקה המקצועית.
עם זאת, חשוב לציין כי יש לא מעט דרכים באמצעותן ניתן לבצע שיווק לעורכי דין גם בדיגיטל. דרכי השיווק מיועדות למשרדי עורכי דין קיימים המעוניינים בחשיפה רחבה וגם עבור עורכי דין שרק סיימו את מסלול הלימודים ואת ההתמחות המקצועית וזקוקים לפרסום ממוקד ואפקטיבי. בין הדרכים היעילות ביותר לפרסום ולשיווק עורכי דין ניתן למנות את הרישום באתרי אינדקסים מקצועיים כגון דנסגייד ואתרים אחרים.
פתרונות השיווק באינטרנט לעורכי דין
רגע לפני שאנו מרחיבים בנושא פתרונות ואפשרויות הפרסום והשיווק באינטרנט עבור עורכי דין, חשוב לציין כי יש הבדל בין שיווק לעורך דין בתחילת דרכו לבין שיווק משרד עורכי דין ותיק ומוכר. כמו כן, חשוב לזכור כי יש היצע עצום של עורכי דין בישראל, לכן התחרות גבוהה, והדבר בא לידי ביטוי גם בתעריף הגבוה של ביטויי מפתח עיקריים בתחומים המשפטיים השונים, ובמיוחד בתחומים כמו עורך דין גירושין, עורך דין צוואות וירושות, עורך דין משפחה, עורך דין פלילי וכיוצא בזה.
כאמור, שיווק עורכי דין הוא תחום העומד בפני עצמו בגלל מורכבותו, זו נישה ייחודית המחייבת ניסיון עשיר וידע רב, ובנוסף יש לפעול על פי כלל האתיקה המקצועית של עורכי דין. פתרונות השיווק היעילים והמומלצים לעורכי דין הם:
- פרסום ממומן בגוגל – על פי כללי האתיקה המקצועית לעורכי דין ניתן לקדם ולנהל קמפיינים מסוג מודעות בתשלום בגוגל, זו דרך יעילה לשיווק האתר של עורך דין חדש או של משרד קיים, עם זאת יש להקפיד על פרסום ממומן בגוגל בכפוף לשמירת הכללים המחייבים הנוגעים לתוכן ולאופי הפרסום. מודעות הפרסום בגוגל הן אמצעי יעיל לחשיפה רחבה אך ממוקדת, כך ניתן להופיע במיקום בולט בתוצאות החיפוש בגוגל.
- קידום אורגני – לאחר בניית והעלאת אתר לעורך דין ניתן לקדם אותו אורגנית כדי לזכות במיקום גבוה בתוצאות החיפוש בגוגל ובמנועי חיפוש אחרים. קידום אורגני לוקח זמן ומחייב התמדה וסבלנות עד שרואים תוצאות.
- השתתפות בפורומים ובלוגים – יש מאות פורומים ובלוגים העוסקים בנושאים משפטיים, עורכי דין יכולים להשתתף בהם בחופשיות וללא הגבלה, עם זאת אסור להם לשדל משתתפים אחרים בפורום או בבלוג לפנות אליהם וכמו כן אסור להם לפנות באופן יזום ללקוחות פוטנציאליים, ועורכי דין חייבים לשמור על כבוד המקצוע ולייצג נאמנה את התחום.
- ניוזלטר – עורכי דין יכולים לשלוח ללקוחות המשרד ניוזלטרים על בסיס שבועי, דו שבועי, חודשי וכדומה. הניוזלטר נחשב לאמצעי שיווק יעיל ואפקטיבי, באמצעותו ניתן לשמור על קשר קבוע עם הלקוחות, לספק טיפים, לגרום לקוראים לבקר באתר ולהניע אותם לפנות למשרד בעת צורך.
- נוכחות ורישום באינדקסים – חלק חשוב בשיווק עורכי דין באינטרנט הוא רישום המשרד שלהם באינדקסים ובפורטלים מקצועיים בתחום המשפט, ניתן להירשם באינדקסים שונים בין אם הרישום חינמי ובין אם הוא כרוך בתשלום.
אתרי אינדקסים
רישום עורכי דין באתרי אינדקסים מהווה חלק חשוב ומרכזי בפעולות השיווק למשרדי עורכי דין, אתר אינדקסים מציע שטח פרסום לבעל העסק, יש אינדקסים המתמחים רק בתחום עריכת דין ויש אינדקסים המאגדים בעלי מקצוע מתחומים מגוונים. יש לא מעט אתרי אינדקסים, מומלץ להירשם באינדקסים המקצועיים והפופולריים ביותר, ביניהם כמובן דנסגייד, וחשוב לספק מידע מפורט ועדכני בפרופיל העסקי המופיע באינדקסים, לרבות קישור לאתר, אזורי שירות, תחומי שירות, כתובת, טלפון וכדומה.