עומדים לפני חתונה, מתחילים לחשוב על צוואה או משכירים דירה בפעם הראשונה? בכל המקרים האלו מומלץ להסתייע בעורך דין מוסמך. נכון, באופן עקרוני, ניתן להוציא מסמכים אלו בלי עורך דין; אך הדבר לא מומלץ, בלשון המעטה. אנשי מקצוע ידעו לתת את הדגש על הפרטים הקטנים שנעלמים לנו מהעין, ולוודא שאנחנו חושבים על כל הסיטואציות האפשריות. בכל אחת מהסיטואציות הבאות כדאי לפנות למשרד עורכי דין ולהנפיק את המסמכים האלו על הצד המקצועי ביותר, כך שיהיה להם תוקף משפטי ברור.
חוזה שכירות
נניח ורכשתם דירה להשקעה בחיפה. אם זו הדירה הראשונה שלכם, כנראה שאתם לא בקיאים בכל ה"מילים הקטנות" שצריך להכניס לחוזה שכירות. זאת בדיוק הסיבה למה מוטב להסתייע בשירותי משרד עורכי דין בחיפה ולבנות חוזה שכירות שמיטיב אתכם. עורכי דין מנוסים ידעו לאילו פרטים קטנים יש להתייחס, ויכסו אתכם מכל הכיוונים. לאחר שינוסח חוזה שכירות, תוכלו להשתמש בו לאורך השנים ללא הפרעה. אם יהיו שינויים, תוכלו ליצור קשר עם עו"ד בשנית או אפילו לבצע אותם בעצמכם, כתלות בגודל השינוי.
צוואה
אמנם אדם רשאי לערוך צוואה מבלי לפנות לעורך דין, אך הדבר אינו מומלץ. הסיבה ברורה: הצוואה תיקרא רק לאחר פטירה, ולכן אם ישנו סעיף לא מובן או מתעתע, לא תהיה דרך לשאול את המנוח לכוונתו, והדבר יכול להתפרש בדרך שהוא לא היה מעוניין בה. לכן, כדאי להתייעץ עם עורך דין מוסמך בנושא, שיודע לחשוב על כל ה"חורים" והפרטים הקטנים, ולנסח צוואה שלא משתמעת לשתי פנים.
הסכם ממון
הסכם ממון הוא הסכם המסדיר עניינים הנוגעים לרכוש, לרוב בין בני זוג לפני נישואים וכן בין ידועים בציבור. ההסכם מטרתו להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של גירושים או פרידה. מטרתו למנוע עימותים או ריבים עתידיים, ולהקל על חלוקת הרכוש בין הצדדים. בגלל החשיבות והרגישות של חתימה על הסכם כזה, וכן המורכבות שלו, כדאי להפיק את המסמך בסיוע עורך דין. צרו קשר עם עורכי דין באזור מגוריכם והתחילו בתהליך באופן מסודר.
הסכם חיים משותפים (ידועים בציבור)
היום, בני זוג רבים רוצים להימנע מחתונה רשמית ומעדיפים להיות מוכרים כידועים בציבור, ללא נישואין. בעוד עצם החתונה בין בני זוג מהווה איזשהו הסכם על החיים המשותפים שלהם, לידועים בציבור אין כזאת "חותמת" ולכן רצוי שיחתמו על הסכם חיים משותפים. הסכם כזה הוא למעשה סוג של חוזה כתוב בעל משמעות משפטית, המצהיר כי קיים משק בית משותף בין בני הזוג. ההסכם יכול לכלול פרטים נוסף כמו ממון, חלוקת רכוש במקרה של פרידה, מזונות וכדומה.