עולם העיצוב חל על תתי נושאים, אשר אפשר ללמוד בצורה מקצועית – החל מעיצוב חזותי, דרך עיצוב גרפי וכלה בעיצוב תעשייתי. הנושא האחרון עשוי להיות אחד מן הנושאים הכי נדרשים במציאות של היום ועבור אלה מבינכם אשר חפצה הנפש כי יוענק בידכם השכלה הולמת ולבוא הרחק בנושא של תעשייה. עיצוב תעשייתי עוסק בפיתוח ובסגנון של מוצר, החל משרטוט התחלתי וכלה בגמר של המוצר, אשר עשוי לצאת לשוק.
הפער בין עולם עיצוב תעשייתי לבין עולם עיצוב שונה הוא במעשיות. בעוד שרוב עולמות של עיצוב מתעסקים בחזות ויזואלית, עיצוב תעשייתי מתחיל בעיצוב חד ממדי ונגמר בעיצוב תלת ממדי של אלמנט שעשוי להיות בשימוש. על מנת להגיע לשלב של עיצוב מוצר מעצב תעשייתי יידרש לתכנן מוצר שהוא עשוי לעצב תוך כדי נתינת הדעה שלו במחיר של של ייצור של גמר מוצר, המעשיות של עיצוב מוצר וחומרי גלם שעשויים להרכיב את המוצר הסופי. במידה ועיצוב התבצע כשורה, אפשר יהיה לייצר מוצר ברנה מידה תעשייתי וכן להעניק לצרכו מוצר מודרני שאף פכם לא היה בנמצא, או מותר שעשוי להיות פיתוח של מוצר נוכחי.
מהו התפקיד של מעצב תעשייתי?
כמו בכל נושא לימודים שונה, הדרישה ההתחלתית עבור עיצוב של תעשייה היא תשוקה לתחום. לימודי עיצוב תעשייתי לא קלים ומורכבים מתת נושאים, בשל כך יש משמעות שיהיה אימפולס ללמוד תחום זה. יתרה מזאת, יש משמעות עבור אלה מבינכם אשר לומדים עיצוב תעשייתי ובעלי כישורים לפצח מוטיב ולדמיין איך עשוי להיראות מוצר כל שהוא בשלב של גמר של התכנון שלו, על מנת לעסוק בנושא של עיצוב תעשייתי בצורה פורמלית, עליכם לרכוש השכלה באחד מן המוסדות אשר מעניקים לימודים בנושא זה. ברוב נתיבי הלימוד, תצטרכו להציג פרויקט גמר של מוצר כל שהוא אשר הגיתם בו עבור יעד כל שהוא. לאחר לימודי מעצב תעשייתי, אפשר למצוא משלח יד במגזר הפרטי, במגזר הביטחוני או להתחיל דרך של עצמאי בתור מעצב תעשייתי ולפתח מוצר מודרני אחר.
נושא עיצוב תעשייתי מתקדם עד בלי די וקיימת דרישה מתעצמת של כוח אדם בעל השכלה פורמלית בנושא, על מנת לעסוק בעולם הזה חשוב שתהיה השכלה או הסמכה פורמלית בעיצוב תעשייתי, דבר אשר אפשר לקבל מן מוסד ידוע ברחבי מדינת ישראל שייתן בידכם משלח יד לחיים. תוכן מכאני מלווה כל פרוצדורה של ייצור ועוסק בכל מיני שלבים – ייצור בעצמו, מחקר, עיצוב, פיתוח וכן תכנון, הוא מלווה כל אביזר או מנגנון מכני ונמצא ברוב תחום בתעשייה. תוכן מכני מרכז את הפרוצדורה של פיתוח של כמעט כל אלמנט או מכונה – החל בכלי טיס וכלה בפרוטזה.
לאחרי שחברה אוחזת בתכנון קונספטואלי מאופיין של מוצר ומבחינה כי יש באפשרותה להעניק את הטכנולוגיה הנדרשת לביצוע של אב טיפוס, היא ניגשת אל מעצב תעשייתי.