אולי מפתיע לגלות, אך יש לא מעט עסקים המקבלים ביטקוין כדרך תשלום לגיטימית על שירותים או מוצרים. אם התהליך נשמע מורכב, בלתי אפשרי או תקף רק כאשר מדובר בחברות הייטק – תופתעו לגלות שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבנו. כדאי לדעת איך ניתן לקבל ביטקוין כאמצעי תשלום בעסק ומה התהליך אותו יש לבצע.
איך תצטרפו לעסקים המקבלים ביטקוין?
ממש בדומה לקבלת תשלום באמצעות העברה בנקאית, שיקים, אשראי או מזומן, כך ניתן לבצע תשלום בעסק באמצעות מטבעות דיגיטליים. יש צורך לבצע תהליך של הטמעה בתוך העסק ולעבור מספר שלבים טכניים. היות ובשונה מתקבולים אחרים, ביטקוין אינו עובר דרך בנק, יש צורך לפתוח אמצעי אשר דומה לחשבון בנק, והוא הארנק הדיגיטלי. זה צריך להיות השלב הראשון בתהליך. ארנק דיגיטלי הוא מכשיר או תוכנה מאובטחת שבו מצויה הגישה שלנו אל המטבעות הדיגיטליים. הארנק הדיגיטלי יכול להיות מיועד לסמרטפון או למחשב ומאוד פשוט להשתמש בו. לצד אלו ניתן לעשות שימוש בארנק דיגיטלי שאין לו חיבור לרשת האינטרנט, המאפשר שמירה בטוחה יותר אך גם עלותו גבוהה יותר והשימוש בו פחות נוח. השימוש בארנק דיגיטלי מתאים לעסקים ולחברות הייטק או בתחומים אחרים שכבר פעילים ויש להם רישום ברשויות השונות.
אופן קבלת התשלום
כאשר אנחנו מדברים על השימוש במטבעות וירטואליים, כדאי מאוד לייצר את ההפרדה בין עסקים המקבלים ביטקוין והם עסקים פיזיים (למשל חנות, מסעדה וכן הלאה) לבין עסקים שמספקים מוצר או שירות באופן מקוון (דרך האינטרנט). בעסק פיזי, עם אספקת המוצר או השירות, בעל העסק ישלח בקשת תשלום ללקוח הכוללת את הסכום הסופי מתורגם לביטקוין. ברגע שהלקוח מקבל את דרישת התשלום, הוא מעביר לארנק הדיגיטלי שלכם את המטבע ובאופן זה מתבצע התשלום.
במידה ומדובר בעסק שאינו פיזי, אלא וירטואלי, ניתן לבצע את הגביה על ידי תוכנות המותאמות לשימוש עם ביטקוין וסוגי מטבעות אחרים. באופן זה, מתבצע תהליך הגביה והסליקה באמצעות תוכנה ממוחשבת אשר מפיקה גם את אמצעי התיעוד השונים עבור העסק ועבור הלקוח.
לאחר ביצוע העיסקה
תהליך התשלום בעסקים המקבלים ביטקוין זהה בכלליות לתהליך התשלום עם מטבעות רגילים. השוני העיקרי הוא בתיעוד העסקאות ובפעולות שנעשות לאחר העסקה. על פי חוקי המס השונים, קבלה של ביטקוין כחלק מעסקה לא נחשבת לעסקת מכר רגילה. מס הכנסה מגדיר את המטבעות הוירטואליים בתור נכסים וחשוב לקחת בחשבון כי כל עסקה אשר מתבצעת עם ביטקוין נחשבת על פי חוקי מס הכנסה לעסקת ברטר. לעסקה מסוג זה יש משמעויות נפרדות מבחינת רשויות המס.
על כל עסקה המבוצעת עם מטבעות וירטואליים מכל סוג, יש להוציא קבלה בה יצוין הסכום המדויק אותו קיבלתם וזאת על פי המרת ערך הביטקוין לסכום בשקלים. כדאי לקחת בחשבון כי ניתן להוציא קבלה עד שבועיים מיום ביצוע העסקה.