בשנים האחרונות נראה כי אין דבר מפחיד יותר ממחשב שמתקלקל. המחשב שלנו הוא סוג של החבר הכי טוב שלנו (טוב, אחרי הטלפון הנייד), והוא זה שבעזרתו אנחנו לומדים, עובדים או סתם רואים סדרת טלוויזיה. כשהוא מפסיק לעבוד, הופך איטי או סתם לא מתפקד כראוי, זה עשוי להיות מתסכל ואפילו מלחיץ.
איך מאבחנים את הבעיה, מתי אפשר לנסות ולתקן לבד ומתי עדיף להשתמש בשירות תיקון מחשבים? כל התשובות בהמשך.
תקלות נפוצות במחשב הנייד
ישנן כמה תקלות מרכזיות שיכול מאוד להיות שתתקלו בהן ביום מן הימים:
- נוזלים – רובינו מתחילים את היום עם קפה וקריאת מיילים. הבעיה מתחילה כשהקפה מחליט להשפך על הנייד שלכם – מה שעשוי להיות לא נעים בכלל. אם הנוזל (שלא חייב להיות קפה, כמובן), חלחל אל תוך המקלדת והלאה משם, יש סיכוי לא קטן שתזדקקו לתיקון או החלפה של לוח האם. במקרה הטוב יותר, תאלצו רק להחליף מקלדת. כך או כך, כבו את המחשב וצרו קשר עם טכנאי מחשבים – זה עשוי לעשות את ההבדל בין תיקון קליל לקשה.
- מאוורר – אתם לוקחים את הנייד ממקום למקום, ויכול להיווצר מצב שהמאוורר נסתם או נשבר. במקרה כזה יהיה צורך להחליף או לנקות את המאוורר, אחרת המחשב ייטה להתחמם מאוד ולבסוף ייגרם נזק משמעותי נוסף.
- סוללה – הסוללה היא מהרכיבים החשובים ביותר במחשב הנייד שלנו, שכן היא זו שהופכת אותו לנייד. הרבה פעמים הסוללה הופכת בלויה, מפסיקה לעבוד או שמעגל הטעינה נפגם.
תקלות נפוצות במחשב הנייח
ישנן תקלות שנפוצות בעיקר במחשבים נייחים (אך עשויות להתרחש גם במחשבים ניידים). בין התקלות הנפוצות ניתן למצוא:
- מערכת הקירור – אם המחשב עושה קולות מוזרים ולא מפסיק להרעיש, יכול להיות שמערכת הקירור מהווה בעיה. במקרה כזה, יש לנקות את מערכת הקירור בעזרת לחץ אוויר חזק ולשחרר לכלוכים.
- בעיות במסך – לפעמים המסך מתחיל לשחק משחקים, לרצד ולהבהב באורות. במקרים כאלו, הבעיה עשויה להיות טמונה במסך עצמו. לפעמים יש צורך בהחלפת כרטיס מסך או בשינוי הגדרות רזולוציה.
- איטיות – הרבה פעמים מחשבים נייחים הופכים איטים ומרגיזים, וקשה לעלות על פתרון הבעיה. במקרים כאלו, כדאי לנסות לפרמט את המחשב, למחוק קבצים זמניים ולנסות להסיר תכנות שאינן בשימוש.
מתי אפשר לתקן לבד – ומתי עדיף להשתמש בשירות תיקון מחשבים
ישנן בעיות פשוטות שניתן לתקן לבד. לפני שאתם פונים לשירות תיקון מחשבים, נסו לאבחן את הבעיה, לנקות את המחשב, להפעיל אותו מחדש, לנתק מהחשמל ולמצוא מדריכים פשוטים באינטרנט לתיקון הבעיה שלכם.
מתי לעזוב הכל ולקרוא לטכנאי מחשבים? כאשר אתם מבינים שיש צורך לשחק בהגדרות, לפרק את המחשב, או כשאתם מריחים ריח שרוף. במקרים כאלו, עדיף לא להחמיר את הבעיה ולגרום לנזק שעשוי לעלות הרבה מאוד כסף – ולפנות ישירות לטכנאי מחשבים.