במכשיר החכם של כל אחד מאתנו, ניתן למצוא עשרות אייקונים המובילים לאפליקציות המשמשות אותנו במקרים רבים על בסיס יומיומי: משחקים, הזמנות שירותים, קופונים, חדשות, צילום, מוזיקה ועוד.. אפליקציות זוכות כיום לפופולאריות רבה, וכחלק מכך אנשים רבים מעוניינים להצטרף לסיפורי ההצלחה, ולפתח אפליקציה משלהם. אם גם אתם נמנים על אותם אנשים, וכרגע אתם נמצאים בשלב בו יש לכם רעיון לאפליקציה שאתם מעוניינים להוציא אל הפועל, להלן רשימת הצעדים בהם עליכם לנקוט על מנת ליצור אפליקציה.
הבנת הרעיון
בכדי שנוכל לפתח אפליקציה, אנחנו צריכים יותר מאשר רק רעיון כללי. עלינו לפתח את הרעיון ולהגיע לרזולוציות גבוהות ככל הניתן לגביו. מעבר לכך, רגע לפני שאנחנו מוציאים אותו אל הפועל, חשוב לתכנן את התקציב אותו אנו יכולים להשקיע בהליך הפיתוח – גובה התקציב, ישפיע על החלטות שונות שנקבל בהליך הפיתוח – לדוגמא, האם להשקיע בפיתוח עבור 2 הפלטפורמות הקיימות – אנדרואיד ו – iOS, או שנבחר להתמקד בשלב הראשוני רק באחת.
אפיון האפליקציה
התשובה לשאלה "איך ממציאים אפליקציה?" מורכבת ממספר שלבים. כאשר בשלב הראשון בהליך פיתוח אפליקציות יש לבצע אפיון מקיף. שלב האפיון כולל את פיתוח הרעיון העומד מאחורי האפליקציה, הבנה איזו חוויית משתמש אנו מעוניינים להעביר למשתמשי האפליקציה ואף הכנת סקיצה ראשונית של מסכי האפליקציה.
עיצוב האפליקציה
השלב הבא בהליך פיתוח אפליקציות, מצריך פנייה למעצבי אפליקציות מנוסים. בהתבסס על האפיון ההתחלתי של האפליקציה, המעצבים יעצבו עבורנו את עמודי האפליקציה על שלל הפרטים אותם הם טומנים בחובם: תבניות, כפתורים, פונטים, עיצוב הטקסטים וכל פרט ויזואלי אחר אשר יהווה חלק מהאפליקציה. כמובן, עבודת המעצב נעשית תוך שיתוף ושיקוף מלא של הלקוח, כך שאם יש כלם שינויים או דרישות חדשות אשר עולות "תוך כדי תנועה" תוכלו כמובן, לעדכן את המעצב בנושא, ולוודא שהוא יבצע את ההתאמות בהתאם לצרכים והדרישות.
פיתוח האפליקציה
הגענו לשלב הטכני – השלב של פיתוח האפליקציה בפועל. בשלב זה, נכנסים לתמונה מפתחי אפליקציה מקצועיים, אשר לאחר תכנון טכני מוקפד של האפליקציה, יפנו לבצע את פעולת הפיתוח בפועל. כדאי לבחור חברה לפיתוח אפליקציות שיש לה המון ידע וניסיון בתחום, כזו שתוכלו לראות לבחון ולהתרשם גם מפרויקטים שנעשו בעבר.
כאמור, כיום, קיימות 2 פלטפורמות אליהם אנו אמורים לכוון את פיתוח האפליקציה – הראשונה היא מערכת ההפעלה אנדרואיד והשנייה היא ה -iOS של אפל. בסיום פעולות אלו, יבצעו המפתחים בדיקות שונות, אשר ייעודן לוודא שהאפליקציה אכן פועלת כשורה, ועונה על מלוא הציפיות והדרישות ממנה.
מעורבות לאורך כל שלבי הפיתוח
גם אם בחרנו את המעצבים המוכשרים ביותר, ואת אנשי הפיתוח המנוסים ביותר, עדיין, חשוב שנקפיד לגלות מעורבות בכל שלבי פיתוח ובניית האפליקציה – מעורבות שכזאת, תאפשר לנו לדעת לאורך כל הדרך, שהאפליקציה אכן עתיד לספק מענה למלוא הדרישות שלנו, כמו גם, לבצע שינויים או ליישם רעיונות חדשים, אשר יכולים לעלות במהלך הדרך.