רכישת מוצרים און ליין הפכה כבר מזמן לחלק בלתי נפרד מהחיים של רובנו. אם גם אתם רוצים להעביר את החנות שלכם לאון ליין ולייצר לה נוכחות דיגיטלית כדי למשוך עוד לקוחות, יש מספר דברים שחשוב שתעשו לפני שתקפצו למים. רעיון טוב, מבריק ככל שיהיה לא יכול להתקיים לבדו ללא תשתית מתאימה. תוכנית עבודה היא חלק מהותי בבניית חנות און ליין ובהצלחתה.
מה נמכור ומה נגיד בחנות האינטרנטית?
נדמה שמדובר בשאלה מאוד טריוויאלית, אך למעשה חשוב לקחת רגע ולוודא שאכן ניתן למכור את המוצרים שלנו און ליין. חישבו האם בחנות האינטרנטית ימכרו כל המוצרים שלנו או רק מבחר מצומצם. לאחר מכן ניצור את השפה המותגית של החנות ונענה על השאלות: מה מייחד אותה מחנויות און ליין אחרות? אם היא הייתה אדם – מה היו תכונות האופי שלה? ומה אנחנו רוצים שירגיש מי שגולש ומבקר בחנות? מחשבה על שאלות אלה היא נקודת מוצא להיבטים הנוספים שירכיבו את תוכנית העבודה. ככל שנדייק יותר בשלב זה, יהיה לנו יותר קל לאפיין את החנות ולהקים אותה.
חשיבה על אפיון האתר
באפיון האתר נציג את המבנה בו האתר יהיה בנוי, ואת ה"שלד" העיצובי שלו. בשלב זה נשאל את עצמנו כיצד אנו רוצים שיראה עמוד הבית? אילו עמודים נוספים ירכיבו את האתר? ואילו כפתורים יימצאו בו? איפיון האתר דורש חשיבה מעמיקה וירידה לפרטים, וההמשך שלו הוא אפיון חווית המשתמש באתר. חוויית המשתמש היא האופן בה הגולש חווה את הביקור באתר מבחינת הניראות שלו והדרך אותה הוא עובר מלבקר באתר – לביצוע רכישה באותה חנות אינטרנטית. חוויית המשתמש צריכה להלום את הערכים והשפה המותגית והעיצובית עליהם חשבנו בשלב הקודם. ככל שהאפיון וחוויית המשתמש ילכו "יד ביד" עם קהל היעד של החנות וייצרו חוויה נוחה ונעימה באתר – כך הסיכוי לביצוע רכישה בחנות ילך ויגדל.
קטגוריות המוצרים השונות
בשלב זה של בניית חנות און ליין נתייחס אל קטגוריות המוצרים השונות שיימצאו בחנות. את כל אחד מהמוצרים בחנות רצוי שילווה טקסט אטרקטיבי ומעניין, שיניע את הגולש לרכישה של המוצר. הטקסט צריך "לדבר" בשפה של החנות, ולתת כמה שיותר אינפורמציה שתסיר התנגדויות (גם לגבי גודל ומשקל המוצר, החומר ממנו הוא עשוי וכן הלאה). תוכן מושך ומכירתי יהיה אפקטיבי יותר אם יצטרפו אליו תמונות של המוצרים. התמונות צריכות להיות איכותיות, ולהציג את המוצר בצורה הטובה ביותר (מגוון זויות צילום, השוואת המוצר לגודל של אובייקט אחר כדי לתת אומדן של גודל ועוד).
איך משלמים?
שיטות התשלום בחנויות און ליין יכולות להיות מגוונות, כאשר הבסיסית ביותר היא תשלום באמצעות כרטיס אשראי או פייפאל. החליטו בשלב זה מה תהייה שיטת התשלום הנהוגה באתר. אם מדובר בתשלום מאובטח בכרטיס אשראי – יש צורך בחיבור למערכת סליקת אשראי. קיימת כמובן האפשרות לרכישה טלפונית, אך האופציה הזו מגבילה ביותר וקצת מחמיצה את הרעיון של בניית חנות און ליין, היות ואי אפשר לבצע את הרכישה בכל זמן נתון.
מי המנהל פה?
הקמנו את החנות, אפיינו ועיצבנו, והחנות "באוויר". עכשיו מה? רבים נוטים לשכוח את החלק החשוב בתהליך של בניית חנות און ליין: התחזוק השוטף שלה. ניהול חנות אינטרנטית היא משימה מורכבת, הכוללת את האחריות לתחזוקה שוטפת, לטיפול בתקלות ולשירות הלקוחות. חשוב שלאחר ההקמה יהיה גורם המנהל את החנות ואחראי לתפעל אותה באופן שוטף.