הרבה אנשים שזקוקים לשירותים של עורך דין מתחבטים בשאלה – "האם לפנות אל עורך דין פרטי או אל משרד עורכי דין?" אם גם אתם מחפשים עורך דין מקצועי ועלתה בראשכם השאלה הזו מומלץ שתקראו את המאמר ואולי נצליח לסייע לכם לבצע את הבחירה שמתאימה לכם. כדי לענות על השאלה החשובה הזו ננסה להסביר מהם ההבדלים בין השירותים שמעניק משרד עורכי דין והשירותים שנותן עורך דין פרטי.
משרד עורכי דין בהשוואה עורך דין פרטי
לפניכם 6 הבדלים בין קבלת שירות ממשרד עורכי דין וקבלת שירות מעורך דין פרטי:
- מספר עורכי הדין ותחומי התמחותם – לרוב, יעסיקו משרדי עורכי דין מספר עורכי דין שעוסקים בתחומים שונים. את המשרד ינהלו עורכי דין בעלי ותק וניסיון רבים יותר מעורכי הדין האחרים. סוגי ההתמחות השונים יאפשרו ללקוח למצוא את עורך הדין שמתמחה בתחום שדרוש לו.
- ביצוע העבודות השוטפות – מרבית העבודה במשרדי עורכי דין (חיפוש תקדימים, הכנה של תיקים, ביצוע מחקרים ועבודות נוספות) מתבצעת על ידי עורכי הדין הצעירים והמתמחים (עשוי להיות בכך סיכון משום שהם פחות מנוסים מעורך דין ותיק). בניגוד לכך, עורכי הדין הפרטיים לוקחים על עצמם את כל העבודה ולפעמים נעזרים בעורך דין צעיר או מתמחה למשימות מסוימות.
- גודל המשרד – משרדי עורכי הדין יכולים להיות מאוד גדולים אך יש גם משרדים קטנים שכוללים מעט עורכי דין, משרדים אלו דומים יותר למשרדי עורכי הדין הפרטיים והם יתמחו בפחות תחומים.
- הרושם של המשרד – משרדים גדולים עשויים ליצור רושם טוב יותר ממשרד קטן של עורך דין פרטי אך לא כדאי לתת לרושם מקום מרכזי וחשוב לזכור שלפעמים הלקוחות אפשרו למשרדים גדולים ויוקרתיים להראות כמו שהם נראים.
- יתרון פסיכולוגי על היריבים – משרד גדול עשוי ליהנות מיתרון פסיכולוגי בתהליכי משא ומתן מול היריבים, הסיבה לכך היא שיש בו עורכי דין מקצועיים ובכירים מאוד; אך גם לעורך דין פרטי מקצועי שצבר ניסיון ושם יכול להיות יתרון פסיכולוגי מול היריבים.
- זמינות ויחס אישי – משרד קטן של עורך דין פרטי יעניק ללקוח יחס אישי יותר. כמו כן, בהשוואה למשרד עורכי דין הוא יהיה זמין יותר ללקוח.
בשורה התחתונה, איזה שירות עדיף?
לאחר שבחנו את ההבדלים בין משרד עורכי דין ובין עורך דין פרטי נוכל לומר כי לכל אחד מהשניים יש יתרונות וחסרונות משלו ולכן – בכל מקרה יש לקבל המלצות מאנשים שאתם סומכים עליהם, לבחור בעורך דין שמתמחה בתחום שנחוץ לכם, לקיים פגישה עם עורך הדין הפוטנציאלי ולבדוק האם אתם מרגישים שאתם יכולים לסמוך עליו.
כמו כן, יש לבדוק מהו המחיר שעורך הדין (או משרד עורכי הדין) גובה עבור שירותיו (לא מומלץ להיעזר בעורך דין שגובה מחיר נמוך מידי שכן הדבר עשוי לבוא לידי ביטוי בעבודה לקויה) ולא מומלץ לבחור בעורך דין שמבטיח לכם הבטחות שנשמעות מופרזות ולא אמינות.