רוב האנשים בישראל עובדים במשך רוב שעות היום וכדי שיהיה ניתן לשמור על רמת החיים ואיכות החיים שלהם צריך מקום עבודתם להעניק להם תנאים בסיסיים. כדי שהתנאים שנקבעו בחוק אכן יתממשו והעובד לא יפגע נחקקו חוקים שמגנים על העובדים: חוקים אלה נקראים "דיני עבודה". דיני העבודה נחלקים לתחומים רבים ועוסקים בסביבת העבודה של העובד ויחסיו עם המעביד. במסגרת דיני העבודה כלולים מגוון נושאים, ביניהם: זכויות סוציאליות, שינויים בתנאי העבודה, פיטורים, העסקת נשים בהריון, אפליות שונות וחוקים נוספים.
התחומים המרכזיים בדיני העבודה: יחסי עובד-מעביד, חובות וזכויות והסכמים קיבוציים
מערכת המשפט מחלקת את דיני העבודה לשלושה תחומים מרכזיים: היחסים בין העובד והמעביד, החובות והזכויות של כל אחד מהצדדים והסכמים קיבוציים בתחום העבודה.
להלן הסבר קצר על כל אחד מהתחומים:
- יחסי עובד-מעביד כשמם כן הם. הם מסדירים את היחסים בין הצדדים בחוזה עבודה מסודר.
- החובות והזכויות מגדירים מהן הזכויות והחובות של המעביד והעובד במסגרת ההסכם. בנושא זה חוקק חוק חקיקות מגן אשר קובעות זכויות נוספות, שמטרתן היא להגן על העובד מפני פגיעה של המעסיק ולמנוע מהאחרון לנצל את מעמדו.
- הסכמי העבודה הקיבוציים כוללים הסכם עבודה קיבוצי והסכם קיבוצי לרבות זכויות לבצע שביתות, קביעת מספר שעות מנוחה ועבודה, קביעת תנאים סוציאליים וקביעת חוקים שנוגעים לפיטורים.
מתי יש לפנות אל עורך דין דיני עבודה ומתי כדאי לשקול לפסוח על כך?
כל מועסק שחש שזכויותיו נפגעו במסגרת עבודתו, מומלץ שיפנה אל עורך דין שמתמחה בדיני עבודה, עוד טרם שהוא פונה אל המעסיק בנושא. פנייה אל עורך דין לפני פנייה למעסיק תאפשר לעורך הדין לבצע את הבדיקות הדרושות בהתאם למקרה ולספק לעובד ייעוץ מקצועי שיסייע לו להתקדם בתהליך. אם העובד יחליט שהוא מעוניין לתבוע את המעסיק יוכל עורך הדין לשלוח למעסיק מכתבי התראה ולאפשר לו לחזור בו כדי למנוע הגעה למשפט; אך אם המעסיק אינו משנה את דרכיו או מתקן את המצב הבעייתי, יכול עורך הדין לספק לעובד ייצוג בבית המשפט, לעזור לו להציג את טענותיו כנגד המעסיק ולנסות לקבל עבורו פיצויים.
יש לציין כי לא בכל מקרה משתלם לפנות אל עורך דין. במצבים בהם מדובר על מקרים קלים יחסית כמו מחיקת יום חופשה (דבר מרגיז ללא ספק) לא רצוי להגיש תביעה משום שהיא לא תשתלם מבחינה כספית ותגרום לבזבוז זמן וחוסר נעימות; אך במקרים בהם הפגיעה משמעותית יש לפנות אל עורך דין דיני עבודה ולא לפסוח על הפגיעה. חשיבה רציונאלית ושקולה תסייע לעובד למנוע מצבים שהוא עלול להתחרט עליהם אך אין זה אומר שצריך להבליג על כל מצב. כדאי לבצע את ההחלטה על המשך הדרך לאחר קבלת ייעוץ מעורך דין ובחינת של הדברים מחדש.