אין ארוחת חג בישראל בלי יין. השיכר המדובר תמיד מסמל אירוע חגיגי, אלגנטי ומהודר. זה נכון כפליים כאשר הושקעה מחשבה ברכישה שלו, ולא נקנה היין הזול שבנמצא, כזה שבקושי מוטבע עליו מותג. מומלץ לפקוד חנויות יין ואלכוהול ולהתייעץ עם המוכר במה לבחור. ענבים שונים וסוגים שונים של יין יתאימו לאנשים שונים ולמטרות שונות. כאשר מדובר בשולחן החג, שמסביבו מתקבצת קבוצה הטרוגנית יחסית של אנשים, כדאי לבחור ביין עם טעם עדין ולא אוונגרדי מדי. בואו נודה באמת – החיך הישראלי לא אנין באופן יוצא דופן כשמדובר ביין, ורוב הישראלים לא בקיאים בתחום. על מנת לקלוע לטעם של כמה שיותר מיושבי השולחן, בהחלט כדאי ללכת על בטוח ולא להתפרע.
קברנה סוביניון
זן הענבים האדום והמפורסם מבורדו הוא מהנפוצים והמוכרים בעולם וגם בארץ הקודש. הצבע העמוק שלו משדר מסורת ומסתורין ובארומה משכרת לא פחות מהענבים המותססים עצמם. הארומה שלו משתנה בהתאם לאזור שבו גודלו הענבים ובהתאם לבחירת היצרן. אחת האפשרויות הטובות והעדכניות תהיה לבחור ביין "הרי גליל, קברנה סוביניון, 2017" הכולל 14.5% אלכוהול וארומת פרי ניכרת לאף.
מרלו
המרלו הוא זן ענבים אדומים ופירותי המשמש כחלופה עדינה יותר לקברנה סוביניון.
נמליץ באופן ספציפי על "רקנאטי גליל עליון, מרלו, 2017" הכולל 13.5% אלכוהול. הוא מיושן בחביות עץ אלון צרפתיות והוא בעל מרקם קטיפתי ואופי פירותי ורענן. הארומה שלו היא של שזיף, פירות יער, דובדבן ועשבי תיבול.
מוסקט
זן ענבים לבן ונפוץ המשלב טעמים של חומציות קלה ומתיקות, כמו שאנחנו מכירים לרוב מענבים לבנים שניתן לרכוש במקומות רבים. באופן כללי היין משדר טעמי וריחות פרי ומתאים יותר לסיום הארוחה או כיין לקינוח. הוא נעים וקליל והחיך הישראלי בהחלט מקבלת אותו באהבה. במקרה של ענבי מוסקט נוכל להמליץ על יין "הר חרמון, מוסקטו, 2017" הכולל 6% אלכוהול.
גוורצטרמינר
זן הענבים הלבן שמקורו בצפון איטליה מתוק בטעמיו ולרוב משתמשים בו להפקה של יין לבן חצי יבש. הזן מתוק מאוד ואנו נמליץ על יין "ירדן, גוורצטרמינר, 2016" הכולל 14.5% אלכוהול. הוא ניחן בקשת טעמים של פירות שונים כגון ליצ'י ואפרסק וטעמו מתקתק אך לא במידה מוגזמת. הוא יכול להתאים גם כאפריטיף וגם כדיז'סטיף וטעמיו מוכרים מאוד לאנשים החיים בישראל.
סוביניון בלאן
זן ענבים לבן מבורדו שבצרפת. לרוב משתמשים בו להפקת יינות יבשים בעלי גוף קל עד בינוני. נוכל להמליץ לכם על יין "גמלא השמורה, סוביניון בלאן, 2016" הכולל 13% אלכוהול וטעמים טרופיים של פסיפלורה, גויאבה וליים, וכמו כן גם תפוח ירוק. מדובר ביין קליל ומרענן שרוב הישראלים יגמאו וילגמו באהבה.
מלבק
הזן הסגול משמש לייצור יין המופק בהיקפים גדולים בצרפת ובארגנטינה, ובהחלט צובר תאוצה בשנים האחרונות, לאחר שבעבר היה יחסית נחבא אל הכוסות. נמליץ לכם במקרה הזה על יין "ירדן, מלבק, 2014" הכולל 14.5% אלכוהול ויעניק לכם ספקטרום טעמים רחב שנע בין פירות יער, דובדבן וקקאו.