לבתי המרקחת תפקיד מהותי וחשוב בתחום הרפואה, בהיותם אחראים לספק לאוכלוסייה את מגוון התרופות, תוספי המזון, מזון רפואי וציוד, החיוניים לשמירה על המצב הבריאותי ולטיפול במחלות ובעיות רפואיות כגון אסטמה, שפעת, כאבי שרירים, דלקות ועוד. לכן, בית מרקחת חייב להיות מנוהל בצורה יעילה ומאורגנת ולהקפיד על אחסון מיטבי ומתאים של כל סוגי התרופות, זמינות שוטפת של המוצרים, חלוקה תקינה ומסודרת, סדר וניקיון ועוד.
- הכנת תוכנית עסקית: בית מרקחת, ככל עסק אחר, חייב להתנהל על פי מטרות ברורות, חזון ותוכנית עסקית ברורה ומסודרת, בה מפורטים הפעולות והצעדים שצריך לבצע על מנת לעמוד ביעדים. לשם כך, יש לנתח ולהבין לעומק את המערכת הרפואית ושוק התרופות, הגורמים המתחרים, היתרונות והחסרונות בעסק, לזהות הזדמנויות עסקיות ולצפות כשלים ובעיות. את המסקנות מגבשים לכדי אסטרטגיה עסקית ובונים תוכנית פעולה מעשית מפורטת להשגת היעדים, לוחות זמנים, המשאבים הנדרשים, התפוקות ועוד. חשוב לשים לב להציב יעדים איכותיים וכמותיים שניתן למדוד ולבקר אותם. במקביל, יש לערוך ניתוח פיננסי של ההשקעה הנדרשת בעסק, מקורות המימון ותחזית הביצועים הפיננסיים שלו.
- ניהול לוגיסטי נכון: בבית מרקחת אין מקום שיקרו טעויות וחייבים לעבוד בצורה מאורגנת ומסודרת עם הסחורה. מאחר ומדובר בתרופות יקרות ומצילות חיים, אסור להרשות שהן ישברו במהלך המשלוח או האספקה בגלל עובדים לא מנוסים, חייבים לקבל את המוצרים בזמן ללא איחורים, שכן כל פעולה לא נכונה משמעה שהלקוח לא יוכל לרכוש את התרופות שלו במועד וייצור אי שביעות אצל הלקוחות.
- ייעול השירות באמצעות טכנולוגיה מתקדמת: הציבור הפוקד את בתי המרקחת הם לרוב אנשים חולי אסטמה ומחלות אחרות, קשישים, נשים וילדים המצויים במצוקה בריאותית. על מנת לקצר את זמני ההמתנה, ישנן כיום תוכנות מתקדמות המסייעות לרוקחים לנהל את המלאי בצורה יעילה, לבצע את החשבון ולספק את התרופה במהירות ללקוח.
- הגדלת הרווחים: חשוב לפעול כל הזמן בצורה מושכלת, מבוקרת ויצירתית כדי להגדיל את ההכנסות. למרות שבית המרקחת מיועד להנפיק תרופות לציבור, אפשר להרחיב את השירותים והמוצרים ולמכור תרופות טבעיות ושמנים המטפלים בבעיות רפואיות כגון אסטמה, מוצרי טיפוח וקוסמטיקה, מתן ייעוץ אישי ללקוחות ועוד. ניתן גם להרחיב את הפעילות לערים וישובים נוספים בארץ לפי מידת הביקוש, עלויות כספיות, כמות הלקוחות הפוטנציאליים ועוד. מומלץ גם להשקיע בפרסום המוצרים והפעילות של בית המרקחת במדיות השונות על מנת להגדיל את המכירות.
- צמצום ההוצאות: חשוב לבחון כל הזמן את ההוצאות של בית המרקחת ולבחון איפה אפשר להפחית עלויות ולהגדיל באופן מיידי את הרווחים. כך לדוגמה, כדאי לעבוד מול מספר ספקים/יבואנים כדי לא להיות תלויים בגורם אחד, לנהל בצורה יעילה את המלאי בעזרת אמצעים טכנולוגיים חדישים, לצמצם בכוח אדם במידת האפשר וכדומה.